Female Sensual Photography

Assalamualaikum & Salam 1Malaysia,

Wah! Tajuk omputeh tu kali ni… akekeke…. Erm, kepada yang berharap post kali ni ada gambar2 photo (dah gambar, photo plak tu… hehe… )  perempuan seksi meksi tu sorilah ye… takde.🙂

Pada post kali ni, saya nak berkongsi pandangan saya dengan satu kunun2nya satu cabang fotografi iaitu gambar2 yang menggunakan tubuh wanita sebagai satu objek seni. Photo2 yang melibatkan wanita berpakaian seksi meksi, separa bogel, malah ada yang berbogel terus.

Tidak dinafikan tubuh wanita memanglah satu ciptaan Tuhan yang cantik. Tetapi, semua itu hanyalah untuk tatapan orang-orang tertentu sahaja. Orang-orang yang mempunyai ‘lesen’ khas untuk menatapi kecantikan tersebut…. hehe…  Tapi, kalau nak masukkan tubuh wanita ni sebagai satu daripada objek seni, ditayangkan pada orang lain yang bukan muhrim dan dirakam gambarnya dari pelbagai sudut, pelbagai pengcahayaan, dan seterusnya ditayangkan pula pada orang ramai melalui internet, saya rasa ini tak salah saya katakan sebagai salah satu daripada propaganda kaum kafir di barat sana untuk melemahkan orang islam.

Banyak lagi cabang2 fotografi yang boleh kita pilih… kita pasti takkan putus subjek untuk menjadi hasil karya seni kita sendiri… pada saya tak perlulah kita memilih mengikut budaya barat sana. Mereka sudah lari dari akidah dan tatasusila sebagai manusia. Malah saya rasa, bukan dalam agama Islam sahaja yang menyuruh umatnya berpakaian sopan, lihat sahaja pakaian tradisional setiap bangsa dan agama yang ada di Malaysia ini. Semuanya jenis tertutup dan sopan.

Jadi, dalam kerakusan kita dalam berkarya, kenalah pandai menggunakan otak. Tau membezakan mana yang baik dan mana yang buruk. Kepada rakan2 peminat fotografi yang beragama Islam, janganlah jadikan minat kita yang suci ini jatuh kepada Haram dan mendatangkan dosa aje.

Akhir kata, nak ambil gambar bogel sangat, ambiklah gambar cicak ke, lebah ke labah-labah ke… lagi best…. nak2 plak makro… pergh…. marbeles…. akekekekeke…

Sekian.

Waassalam…..🙂

2 responses to “Female Sensual Photography

  1. generalhoho

    heheheheh.. btul2.. tp bg mamat2 yg dh terjebak.. sure dorg tak kan stuju nya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s